چگونگی یک زینه خوب و دلپذیر چنین است:

1. موقعیت: زینه باید در ساختمان به گونه یی گنجایش داده شود که روشنی و تهویه مناسب داشته باشد و تا بیشترین مرکزیت داشته باشد تا از کنج و کنار ساختمان به آن رسیدگی شده بتواند.

2. عرض زینه: وابسته به استفاده مردم از آن میباشد برای یک ساختمان همگانی که رفت و آمد مناسب انجام میشود باید به گونه معیاری ساخته شود که در این پذیرش در هر ساختمان متفاوت میباشد. عرض زینه در تعمیرات عام المنفعه از 1.5-5.5 و در تعمیرات رهایشی 1.2-0.8 متر طرح میگردند.
در حالیکه یک تعمیرمسکونی در نظر گرفته شده میتواند. عرض زینه برای تعمیر عام المنفعه درحدود ( 200-150) سانتی متر و برای تعمیر مسکونی در حدود CM(80-100) پذیرفته شده است.
درازی مارش: برای بالاشدن آرام راه یک زینه تعداد پته ها در یک مارش درنهایت بیشتراز12 پته و بصورت کم سه پته محدود ساخته میشود. و همچنان دراز مارش زینه برای راحت بالا و پاین شدن تعداد پته ها در مارش به صورت اعظمی 12 و اصغری 3 میباشد ، بصورت عموم میل یک زینه به هیچ وجه از 40درجه زیاد از 25 درجه کمتر نباشد ، و مارش زینه عموماً باید از 110 سانتی متر کم نباشد .

3. بلندی زینه: زینه های طویل باید هموارتر در نظر گرفته شود یعنی چوکها را باید طوری ساخت که بلندی زینه خسته کن وخطرناک نباشد.

4.سرخوره زینه: سرخوره یا فاصله خالص بین کف پته آخر مارش مستقیمآ بطرف بالا میباشد ونباید از 214cm کم باشد.

5. مواد: زینه بهتر است از موادی ساخته شود که دارای خواص مقاوم خوب مقابل آتش باشد.

6. کتاره: زینه های با فاصله یا خلای باز بین مارش ها باید با کتاره به گونه ساخته شود تا خطر تصادم کم داشته باشد.

7. چوک: عرض چوک زینه نباید کمترازعرض مارش زینه باشد.

8. تناسب پته ها: خیز و قدم هرپته دریک زینه باید دارای ابعاد مناسب بوده و نسبت بین قدم و خیز
یک پته زینه متناسب ساخته شود که رسیدگی آرام زینه را تامین کرده بتواند، پله زینه عموماً به شکل استندرد 30 سانتی متر درنظر گرفته میشود .