پلان سرک
پلان عبارت از مسیرسرک بوده که تمام گولائی ها، مستقیم ها و همه ساختمانهای که در اطراف سرک میباشد با تمام مشخصات آن درروی کاغذ آورده میشود.
در پلان سرک باید نکات ذیل در نظرگرفته شود:
۱. سروی مشاهداتی.
۲. سروی اساسی.
۳. دیزاین سرک.
۴. برآورد سرک.
۵. تحقیقات انجنیری.
۶. ساختمان سرک.
۱- سروی مشاهداتی:
درسروی مشاهداتی باید موارد ذیل در نظرگرفته شود:
a: مسیرسرک نشانی گردد: در مسیرسرک، شروع سرک، ختم سرک، طول سرک، گولائی های سرک، پل و پلچکها و ساختمانهای دیگری که در اطراف سرک قراردارد نشانی گردد تا به اساس آن معلومات، سروی اساسی صورت گیرد.
درسروی مشاهداتی بایدچندین مسیرسرک سروی گردد و از آن جمله کوتاه ترین واقتصادی ترین مسیر انتخات گردد.
مسیرسرک انتخاب شده باید به زیبائی منطقه بافزاید.
۲- سروی اساسی:
در سروی اساسی پستی ها و بلندی های زمین، طول سرک، پل وپلچک ها، گولائی ها و زاویه های آن، حجم ترافیک عرض سرک، لاین های سرک، جویچه های دوطرف سرک، گلدان های که دربین سرک است با مشخصات آن سروی گردد تا به اساس این معلومات سرک مطلوب دیزاین گردد.
» پستی ها وبلندی های زمین: تا از روی آن کندنکاری، پرکاری و پروفیل سرک رسم گردد.
» طول سرک: شروع و انجام سرک با فاصله آن ذکر گردد.
» پل و پلچک ها: پل و پلچک های که درمسیرسرک پیش میاید نشانی گردد.
» گولائی های سرک و زاویه های آن: درگولائی های سرک زاویه انحراف، شعاع قوس، طول تانجانت و فاصله از قوس تانقطه تقاطع دو تانجانت تعین گردد.
» حجم ترافیک: اگر سرک سابقه موجود باشد عراده جات یا تعداد رفت و آمد موترها با انواع مختلف آن را حساب مینمایم و اگر سرک سابقه موجود نباشد باید تعداد قریه جات اطراف سرک، تعداد نفوس آن و نوع وسایط ترانسپورتی آن سروی گردد تا به اساس آن سرک دیزاین گردد.
» عرض سرک ولاین های سرک: عرض سرک نظر به حجم ترافیک دیزاین گردیده و در سروی صرف اندازه آن تثبیت میگردد، و بعداً پروفیل سرک رسم میگردد، بعد از رسم نمودن پروفیل سرک مقطع عرضی سرک رسم میگردد. که این مقطع در مناطق هموار باید بعد از هر (۱۰۰ متر) و در مناطق کوهستانی بعد از هر (۲۰،۱۰،۵ متر) نظر به موقیعت زمین رسم میگردد و هم در سرک های شهری بعد از (۱۰ متر) الی (۲۰ متر) فاصله مقطع عرضی آن رسم میگردد.