حریم سرک: (Road Land)
عبارت از عرض مجموعی سرک بوده که شامل عرض موثر، شانه ها، دریناج ها، ساحه شجرکاری، و زمین اضافی که برای انکشاف آینده سرک در نظر گرفته میشود میباشد.
عرض سرک: (Width of Road way)
عبارت ساحه ایست که شامل عرض موثر سرک و شانه های سرک میباشد.
عرض موثر سرک: (Carriage Way)
عبارت از آن قسمت سرک میباشد که به شکل اساسی پخته کاری شده و عراده جات بالای آن عبور و مرور مینمایند این عرض نظر به نوعیت و اهمیت سرک به فاصله های مختلف در نظر گرفته میشود.
شانه های سرک: (Shoulders)
عبارت از فاصله ایست که در دو قسمت عرض موثر سرک در نظر گرفته شده و نظر به اهمیت سرک این فاصله از 1 الی 2.5 متر در هر کنار سرک در نظر گرفته میشود. شانه های سرک به خاطر جلوگیری از تخریب عرض موثر سرک وهمچنان به خاطر ایجاد یک توقفگاه برای عراده جات که به لحاظ تخنیکی دچار مشکل میشود اعمار میگردد.
دریناج های سرک: (Side Drain)
عبارت از جویهای است که در دو کنار سرک جهت خارج ساختن آب اطراف سرک اعمار میگردد تا از تخریب سرک توسط آب جلوگیری نماید.
گرادیانت: (Gradient)
عبارت از میل طولانی سرک میباشد که به نسبت 1: n و یا به فیصدی نشان داده میشود یعنی در هر n واحد فاصله افقی یک واحد ارتفاع عمودی سرک در نظر گرفته میشود. این میل در جاهاییکه هموار کردن سطح سرک به شکل افقی مشکل و یا غیر اقتصادی باشد در نظر گرفته میشود.
کمبر: (Camber)
عبارت از میل عرضانی سرک میباشد. میل عرضانی سرک نظر به قسمت مرکزی سرک به نسبت 1: n و یا به فیصدی نشان داده میشود یعنی در هر n واحد فاصله افقی ارتفاع قسمت مرکزی سرک یک واحد میباشد. میل عرضانی سرک به خاطر خارج ساختن آب باران از سطح سرک در نظر گرفته میشود.
سوپر ایلویشن: (Super Elevation)
عبارت از آن میل سرک میباشد که در قسمت گولایی های افقی در نظر گرفته میشود. این میل به یک جهت بوده و برای محفوظ ماندن عراده از خطر چپه شدن در نظر گرفته میشود.
گولایی های افقی و عمودی: (Horizontal and Vertical Curves)
گولایی های افقی و عمودی عبارت از منحنی های استند که باالترتیب به خاطر تغیر مسیر سرک و امتداد مسیر سرک در صورت موانع چون تپه ها کوتل ها وغیره در نظر گرفته میشود.