ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
آزمایش ارتجاعیت (Ductility Test) : AASHTO T-51
ارتجاعیت قیر عبارت از فاصله میباشد که قیر تحت شرایط خاص کش شده و در هنگام شکستن ثبت گردد.
شرایط خاص عبارت اند از:
درجه حرارت آبیکه قیر در آن کش میگردد 25±.05Ċ
سرعت کش کردن قیر 5cm/min±5%
ظرفیت ظرف آبیکه قیر در آن کش میگردد 10 liter
حد اقل عمق نمونه که باید از سطح آب قرار داشته باشد 10 cm
طرزالعمل:
نمونه قیر را که دارای حرارت Ċ150 باشد گرفته و در بین سه قالب مخصوص این آزمایش میریزیم. بعد از اینکه قیر سرد شد سطح آنرا همرای کدام فلز لشم داغ شده هموار مینماییم. قیر در داخل قالب ها به مدت 30 دقیقه در هوای آزاد و بعداً به مدت 90 دقیقه در آبیکه درجه حرارت آن 25 درجه سانتیگرید باشد میگذاریم. بعد از مدت مذکور قالب های حاوی قیر در ماشین مخصوص این آزمایش بسته شده و ماشین را روشن میسازیم. این ماشین قیر مذکور را به سرعت 5 دور فی دقیقه کش مینماید. معمولاً قیر قالب ها در فاصله های متفاوت از هم جدا میشود که فاصله هر کدام باید یادداشت گردد. حد اوسط این فواصل ثبت شده عبارت از ارتجاعیت قیر میباشد.