وبلاگ رسمی سیول انجینر

این وبلاگ مربوط به صفحه فیسبوک سیول انجینر, اولین صفحه فیسبوک نشر معلومات انجینری در کشور میباشد

وبلاگ رسمی سیول انجینر

این وبلاگ مربوط به صفحه فیسبوک سیول انجینر, اولین صفحه فیسبوک نشر معلومات انجینری در کشور میباشد

فیصدی میل طولی سرک (Road’s Gradient)

فیصدی میل طولی سرک (Road’s Gradient)
میل طولی سرک عبارت از سر نشیبی یا تندی سرک است که بطرف بالا و یا بطرف پایین تشکیل میشود. این میل طولی در اراضی هموار کم و در اراضی کوهستانی زیاد میباشد. چک و کنترول میل طولی سرک موضوع مهم است که باید انجنیر تطبیق کننده سرک به آن متوجه و آنرا کنترول نماید، بخاطریکه اگر میل طولی سرک (Gradient) کنترول نشود و از حد مجاز تجاوز کند در اینصورت موترها نمیتوانند به چنین تندی سرک، بالا شوند.
برای سرکهای درجه سوم دهاتی (Tertiary Rural Roads) میل طولی اعظمی تا (15%) سفارش گریده است مگر خوبتر است این میل بین (10%) و (15%) تعین گردد. نقطه مهم دیگر در این مورد این است اگر طول سرک به میل (10%) از (500) متر زیاد میشود در اینصورت باید گولایی افقی (Horizontal Curve) در نظر گرفته شود و اگر طول سرک به میل (15%) از 300 متر زیاد میشود در اینصورت بعد از 300 متر این طول زیاد نشود بلکی گولایی افقی در نظر گرفته شود بخاطریکه اگر میل (10%) هم باشد مگر طول این ساحه سینه کش از 300 متر زیاد دوام پیدا کند در صورت موتر گرم و توانایی خودرا از دست میدهد و در نتیجه ایستاد و بطرف پایین غیر اختیاری و غیر کنترولی حرکت و باعث چپه شدن آن میشود. اعمار سرک به شکل مستقیم و به طول زیاد در اراضی میلان دار، مربوط میل طولی سرک میشود. به عبارت دیگر اگر طول سرک در 30 متر طول خود به میل اعظمی که (15%) است برسد در این صورت حتمی است که بعد از 30 متر طول گولایی افقی در نظرگرفته شود و همین علت است که در اراضی تند و کوهستانی بعد از رسیدن به میل طولی اعظمی ، دفعتا به مسیر سرک دوران داده میشود و بخاطر عبور از چنین اراضی چندین گولایی افقی باید ساخته شود و این کار هم در مرحله دیزاین و هم در مرحله تطبیق باید توسط انجنیر مربوطه در نظرگرفته و کنترول گردد.
» فورمول بدست آوردن فیصدی میل سرک:
ارتفاع نقطه بلند (P1) منفی ارتفاع نقطه پایین (P2) تقسیم به فاصله افقی (L) بین این دو نقاط و ضرب در (100) مساوی به فیصدی میل بین همان دو نقاط میشود.
‏(P1-P2/L*100)
مثال: در مسیر سرک ارتفاع نقطه اول (P1=1202m) و ارتفاع نقطه دوم (P2=1200m) است در صورتیکه فاصله افقی بین این دو نقطه (L=30) است، فیصدی میل طولی این سرک (S) را در یابید.
حل: (S=P1-P2/L*100=1200-1202/30*100 =6.66% )
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.